header-image

GROOTSTE ondernemersclub van Zutphen

De Achterban

Over De Achterban

De Achterban is de ondernemersclub van voetbalvereniging FC Zutphen. We zijn een club ondernemers met ongeveer 60 leden, die elkaar regelmatig opzoeken. Dit doen we tijdens ledenavonden, maar ook in het sponsorhome op het sportpark van FC Zutphen. Op deze manier breiden wij ons netwerk uit en daarnaast ondersteunen we de voetbalclub FC Zutphen.

Opgericht in 2005

In 2005 zijn wij onze activiteiten gestart. Toen nog als ondernemersclub van de voetbalvereniging WHcZ. Een actieve rol bij de oprichting is weggelegd voor eerste elftal spelers Wouter de Haan en Rob Haveman. Na de fusie tussen WHcZ en SV Zutphen is de naam van de Achterban onlosmakelijk verbonden aan FC Zutphen.

Sinds 2005 ontmoeten leden van de Achterban elkaar tijdens tal van Achterban avonden. Tijdens deze avonden, waar per tourbeurt één of twee leden optreden als gastheer, breiden de leden van de Achterban hun netwerk uit. Men leert elkaar beter kennen door de bedrijfspresentaties en de daarop volgende gezamenlijke activiteiten. Denk daarbij aan een Whisky proeverij, een voetbalwedstrijd, een modeshow en de aanwezigheid van bekende gastsprekers als Richard Krajicek, Aaron Winter en Theo van Duivenbode.

Lidmaatschap nuttig én gezellig

Bedrijven die zich aansluiten bij de Achterban nemen actief deel aan Achterban avonden. U krijgt de gelegenheid om uw netwerk uit te breiden en deuren te openen die zonder lidmaatschap wellicht gesloten zouden blijven. Daarnaast is een lidmaatschap niet alleen erg nuttig, maar vooral ook erg gezellig. In een tijd waar het leven vaak hectisch en gehaast is, bieden wij u de gelegenheid om op een ontspannen wijze te genieten en tóch in uw onderneming te investeren; een mooie win-win situatie.

FC Zutphen

Een deel van uw jaarlijkse bijdrage aan de Achterban is bestemd voor FC Zutphen en wordt door de club gebruikt voor tal van activiteiten. De Achterban heeft op sportpark Helbergen, de thuisbasis van FC Zutphen, een officiële businessruimte tot haar beschikking. Deze businessruimte wordt op 14 mei 2009 officieel in gebruik genomen en dient als ontmoetingsplaats voor leden van de Achterban tijdens thuiswedstrijden van FC Zutphen (zat). Een (bestuurlijke) afvaardiging van FC Zutphen is regelmatig aanwezig bij onze activiteiten, zodat FC Zutphen en de Achterban elkaar beter leren kennen.

Laatste nieuws

unnamed

Wat kunnen we leren over het leiderschap?

Op woensdag 22 november heeft Ondernemersclub De Achterban de heer Otto van Wiggen uitgenodigd met de vraag: Wat kunnen we leren over het leiderschap? Brigade Generaal Otto van Wiggen Van Wiggen was commandant van het Korps Commandotroepen, de Luchtmobiele Brigade en van alle opleidingseenheden van de landmacht. Voor zijn prestaties als militair leider werd hij in 2012 onderscheiden met “De Bronzen Soldaat”

1441891549.97

Behangkoning John van Zweden in de Premier League

Op 23 september aanstaande organiseert Ondernemersclub De Achterban een avond voor haar leden en andere genodigden met John van Zweden als spreker. John was 20 jaar oud toen hij de verf- en behangwinkel van zijn vader overnam en uitbouwde tot de grootste behang- en woninginrichtingswinkel van Nederland. Het leverde hem landelijke bekendheid op als ‘de behangkoning’. John’s grote liefde -naast zijn vrouw en

10-560×300

Actie Araguaia Corridor

Vorige week donderdagavond was een zeer geslaagde bijeenkomst bij Jan van de Krent “By Chiel”, aan elkaar gepraat door Cor Brandsma waar onder het genot van een heerlijk diner geluisterd werd naar de bevlogen Ben Valks, die vertelde over zijn levensloop en zijn stichting de ‘Black Jaguar Foundation’ en haar bijdrage aan de ‘Araguaia Corridor’, een project om natuurgebieden in het Braziliaanse regenwoud aan

1410277963.69

Touren op de Veluwe

woensdag 17 september gaan wij met een Renault Twizy en E-bike touren op de veluwe. Na ervaring opgedaan te hebben met beide vervoermiddelen en het uitvoeren van enkele leuke opdrachten, sluiten wij af met een barbecue. In verband met het aantal te reserveren voertuigen en de barbecue graag vooraf aanmelden!. Programma: 16.30 ontvangst met koffie\thee en Uddelmeertje 17.00 start programma 19.00 borrel